what your default setting for modul8 ?
  • timothy_boreale
    member
    Posts: 26
    Joined: Sun Oct 22, 2006 1:51 am

    what your default setting for modul8 ?

    by timothy_boreale » Mon Jan 12, 2009 3:27 am

    i have a problem everytime using modul8 , my computer is become really slow ...

    i am using the mbp which is 1.5g inter corn , with 1.83ghz

    mac 10.4.11 .

    with lacir firewire 400 hard-drive for clips .

    my default setting is 60MB, 60%, 128MB. .

    i usually vjing 4*4 clips for every project , 8 clips for alpha it is around 1-2mb, 8 clips for clips which is 2-3mb each ... thay are all h264 320*240 ....

    and everytime i open my new project , it is runing really slow ...

    and when i use live camera , the image never smooth ....

    is there any thing wrong ???
  • Frischvergiftung
    member
    Posts: 25
    Joined: Thu Sep 04, 2008 2:52 pm
    Location: Stuttgart, Germany
    Contact:

    by Frischvergiftung » Mon Jan 12, 2009 8:14 pm

    try encoding your videos with "photo-jpeg" as a compressor! works much better in modul8.
    +++++++++++++
    Life is a horrible game, but hey, the framerate rocks!
  • vanakaru
    master
    Posts: 669
    Joined: Mon Sep 25, 2006 9:24 pm

    by vanakaru » Tue Jan 13, 2009 12:04 pm

    h264 seem to run fine on core duo machines nowdays, but photoJPG is way faster. And I would rather use 640x480 larger files (photoJPg) than h264 that is even 320x240. Dont you experience awful artifacts.
    Your Lacie drive may not deliver data fast enough too. People use RAID setup to deliver media fast.
  • incuf
    member
    Posts: 33
    Joined: Sat Feb 02, 2008 5:50 am

    by incuf » Tue Jan 13, 2009 3:24 pm

    Definitely try recompressing to Photo-Jpeg.

    I use, 640x480 clips Photo Jpeg 80% on MBP 2.5Ghz 2 Gb RAM. and an external firewire 800 HD. (7200 rpm) I really noticed changes in performance with a 7200 RPM HD thow FW800. Even thow is not as fast as a RAID, it works for me.


    I also conected the HD throw esata adapter, but more headeaches than solutions, so I went back to FW800

    cheers!!

    IncuF
    www.myspace.com/eyeburner

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests