Modul8 v2.6.2 Beta
  • User avatar
    tdog
    super8 member
    Posts: 130
    Joined: Thu Aug 07, 2008 1:23 pm
    Location: UK

    by tdog » Thu May 12, 2011 12:45 pm

    boris wrote:About the external CoreImage filters,

    You can put your external CoreImage filters in :

    Library/Graphics/Image Units
    or
    ~/Library/Graphics/Image Units

    There is a post about that here :
    http://www.garagecube.com/forum/viewtop ... ge+filters

    Enjoy,
    Boris.


    i have downloaded ' v002Glitch.plugin' put it into Library/Graphics/Image Units; it doesn't show up in (at) filter (layer) v1 6 1;


    tdog.
  • User avatar
    The Midi Thief
    master
    Posts: 483
    Joined: Thu Sep 29, 2005 7:19 pm
    Location: Stockholm, Sweden
    Contact:

    by The Midi Thief » Thu May 12, 2011 1:02 pm

    You can get Syphon input already by using the QC Rehab trick (search the forum for QC Rehab). The specification for the next version says that M8 will have Syphon output, not input. I just tested the beta and input from Syphon still works with QC Rehab. But I must add that QC Rehab is not as smooth as a native support for Syphon input.
    Last edited by The Midi Thief on Thu May 12, 2011 1:55 pm, edited 2 times in total.
  • User avatar
    haye
    member
    Posts: 21
    Joined: Wed Feb 16, 2005 5:50 pm
    Location: Berlin
    Contact:

    by haye » Thu May 12, 2011 1:31 pm

    i hope i haven't gotten infamous by now for hijacking threads, but here's my 2 cents, after trying the beta briefly:

    why on earth is full-screen output and syphon output mutually exclusive?

    is there a technical reason for that? or is it a design decision?

    anyway i appreciate all your work and like following along. best wishes for mapping 2011.

    greetings,
    haye
  • User avatar
    lotech
    ultim8 member
    Posts: 228
    Joined: Wed Feb 06, 2008 1:26 am
    Location: Auckland, NZ
    Contact:

    by lotech » Thu May 12, 2011 2:08 pm

    Holy crap. I just opened 2.6.2, along with (AT) Filter and its listing a whole bunch of FXFactory/Noise Industry plugins. Most of which seem to work. It's easily tripled the amount of CI effects on offer. (CI) NI Dots alone is worth it.
    You can install a trial of FXFactory which will give you temporary access to these cool fx.
    More exciting.
    Last edited by lotech on Tue May 24, 2011 5:33 am, edited 1 time in total.
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    by boris » Thu May 12, 2011 3:30 pm

    haye wrote:i hope i haven't gotten infamous by now for hijacking threads, but here's my 2 cents, after trying the beta briefly:

    why on earth is full-screen output and syphon output mutually exclusive?

    is there a technical reason for that? or is it a design decision?

    anyway i appreciate all your work and like following along. best wishes for mapping 2011.

    greetings,
    haye



    Hi, it's a design decision, but both in the same time will be possible in the next release through the advenced output.

    Best,
    Boris.
    Boris * garageCube team
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    by boris » Thu May 12, 2011 3:31 pm

    The Midi Thief wrote:You can get Syphon input already by using the QC Rehab trick (search the forum for QC Rehab). The specification for the next version says that M8 will have Syphon output, not input. I just tested the beta and input from Syphon still works with QC Rehab. But I must add that QC Rehab is not as smooth as a native support for Syphon input.


    Syphon input will be implemented in the next release.

    B.
    Boris * garageCube team
  • User avatar
    haye
    member
    Posts: 21
    Joined: Wed Feb 16, 2005 5:50 pm
    Location: Berlin
    Contact:

    by haye » Thu May 12, 2011 4:04 pm

    boris wrote:
    Hi, it's a design decision, but both in the same time will be possible in the next release through the advenced output.

    Best,
    Boris.



    hear a sigh of relief ;-)
    thanks.
  • ilan

    by ilan » Thu May 12, 2011 5:08 pm

    Albatross!
  • VJ phantomX
    junior Member
    Posts: 1
    Joined: Thu May 12, 2011 5:15 pm
    Contact:

    by VJ phantomX » Thu May 12, 2011 5:25 pm

    Seriously, these guyz make great software. The reason it continues to exist is because there are plenty of folks out there who are really happy with something simple that gets the job done. I don't see them whining whining all the time about how the software sucks because it does not do what VDMX does, and uh... how many people love VDMX? PUH leeze!

    Do you have any clue how hard it is to develop software? A little decorum is in order.

    I really don't mind the flames that will come from this... or being blocked from further use of this forum. I am too busy, happily gigging (thanks to Modul8) to sit around bitching.

    Long live Modul8 (and the Madmapper that I have no problem waiting for).
  • Hey!Cliché!
    member
    Posts: 24
    Joined: Thu Sep 24, 2009 12:11 am
    Location: Chicago, IL
    Contact:

    by Hey!Cliché! » Thu May 12, 2011 8:43 pm

    THANK YOU SO MUCH!!!
    Hey! Cliché! video club
  • oicho
    member
    Posts: 10
    Joined: Thu Sep 16, 2010 10:02 am
    Location: LA

    by oicho » Fri May 13, 2011 2:13 am

    trying out the beta i was very happy to see all the CI filters now working again
    but the stop working if you install the mamapmap modul i noticed
    any ideas why?
    i kinda need both
    also if i open any files saved using 6.1 none of the CI filters work then either
    FYI

    soo looking forward to mm :)
  • User avatar
    david
    garageCube team
    Posts: 217
    Joined: Tue Jan 08, 2008 1:14 am
    Location: Antibes, France

    by david » Fri May 13, 2011 7:29 pm

    haye wrote:why on earth is full-screen output and syphon output mutually exclusive?


    There is a trick to export ALL modul8 output (even the Main UI) to Syphon.

    - open Terminal
    - type : defaults write com.GarageCUBE.modul8_25 syphon_always_on 1

    If you want to come back to the default behavior (as exporting to Syphon uses ressources) :
    defaults delete com.GarageCUBE.modul8_25 syphon_always_on

    Regards
    David * GarageCUBE team * Modul8 developer
  • User avatar
    The Midi Thief
    master
    Posts: 483
    Joined: Thu Sep 29, 2005 7:19 pm
    Location: Stockholm, Sweden
    Contact:

    by The Midi Thief » Sat May 14, 2011 4:48 pm

    Regarding the CI filters

    ilan wrote:Exceptional of interest to me is the glitch plug-ins by Vade. If anyone has time to mess around with it will be interested to know if it works.


    I asked Vade on Twitter if his plugins could work within Modul8. And he says that most of his plugins uses Open GL, not Core Image. The can only work if Modul8 supports Quartz Composer filters which M8 doesn't.
  • moabyte
    junior Member
    Posts: 3
    Joined: Wed Jul 14, 2010 5:24 am
    Location: Mesa, AZ
    Contact:

    by moabyte » Sat May 14, 2011 6:15 pm

    I'm reporting that m8 syphon out mode is working to send to GVJ. Just take the Quartz Example in the Syphon download and drop it on a cell in GVJ and viola! M8 in GVJ. Now you can use all the Quartz filters via GVJ.

    This is like getting a no latency capture card. This is a huge new feature.

    Thanks to everyone involved for all the hard work. This is a huge move forward.

    Now, lets get Ableton Live Syphon send enabled!
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    Syphon recorder

    by boris » Tue May 17, 2011 1:37 am

    Nice one (syphon recorder) :
    http://forums.v002.info/topic.php?id=66
    Boris * garageCube team

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest