Page 1 of 1

speedChange

Posted: Wed Feb 23, 2005 9:33 am
by klebowax
speedChange 0.5 is online.
The only thing is that I don't know how to control only one (the active) layer in this script. Now all layers at once are changing the speed. someone?

For the rest: perfect idea, a module to create modules.
I hope this stay's opensource, that we don't have to pay for a lot of extra functions.

Posted: Wed Feb 23, 2005 10:53 am
by sigmasix
hum, you're wrong or I didn't undersand, your module works on the selected layer, not on every layers...

The modul8 object has two methods:

setValue(keyframe,value,layer): Can be used to change the value of a Modul8 keyword
getValue(keyframe,value,layer): Returns the value of a Modul8 keyword

For example to change the value of the color modulate:
modul8.setValue('ctrl_layer_color_modulateR',0.7,0)


So I think 0 is for the selected layer, 1 for the first, 2 for the second, etc. (is it correct?)
If you want your effect only on one layer, you have to change the code, I don't think there's a way with setValue...

But... I really don't know what to change in your code.... I told you what I understood but I have many things to dicover too :D

so good luck ;)

Re: speedChange

Posted: Wed Feb 23, 2005 11:27 am
by yves@garagecube
We really want to keep modules open-source. Being able to see how works a module, learn from it, modify it, etc. is something I really appreciate in this architecture.

Regarding the layer number, like simga6 wrote: 0 is the active, 1 to 10 is for direct layer access. Also -1 is for all the layers. Sorry this is not documented yet.

BTW it is very exciting for us to see the first modules made by users coming. :D

Yves.

Posted: Wed Feb 23, 2005 8:05 pm
by klebowax
thanks, I am now gonna try it again!
Good to hear about the open source! that's the future.
I will find the update of my module in the library!