NEW MODULES
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    NEW MODULES

    by boris » Tue Jun 14, 2005 5:21 am

    Hello,

    I put 6 new modules into the GarageCUBE library.
    Also I deleted all the old 'beta module' into the public library...

    Let me know and enjoy it !
    Boris * garageCube team
  • User avatar
    chromafresh
    super8 member
    Posts: 144
    Joined: Wed Dec 01, 2004 11:39 am
    Location: Tokyo
    Contact:

    by chromafresh » Tue Jun 14, 2005 9:41 am

    Looks great Boris! Wow what a surprise!
    About the Transformer Presets, thanks for this in particular...
    Would it be really hard to do a preset bay with about 8 presets that also does settings for Pixel FX, Animation FX and Transformations as well... all together?

    It might also be nice to have a seperate module to "reset all settings" to a current layer so that one doesn't have to build this into other modules. Actually this should eventually go into the UI. Otherwise one has to delete a layer, make a new one, and assign the same footage, or reset each setting manually....

    I like the random frame module too. Excellent. I'm curious as to why it only allows the effect on one layer at a time... I think its OK this way and was about to suggest allowing more than one layer, but I don't know... doesn't seem that necessary for this sort of effect...

    Amazing! Looking forward to more!! :D
    (More BPM stuff especially!! (hint hint))
  • User avatar
    sigmasix
    master
    Posts: 1222
    Joined: Thu Dec 02, 2004 2:12 pm
    Location: gva | switzerland
    Contact:

    by sigmasix » Tue Jun 14, 2005 10:13 am

    cool ;) great job!
    For the text module, you can set on and off but if you have a media on your layer and you click on, the media is replaced with time and if you reclick on the button (off in this case) the time stops but you don't get your media back :x
    (same with equalizer, we can't go back...)
    RandomFrame is a nice one ;) much better than my crappy module :P thanks
  • User avatar
    lego_man
    ultim8 member
    Posts: 211
    Joined: Fri Mar 25, 2005 2:10 pm
    Location: Bruxelles
    Contact:

    by lego_man » Tue Jun 14, 2005 4:22 pm

    enfin!!!

    merci pour le Random frame :wink:
  • User avatar
    yves@garagecube
    master
    Posts: 695
    Joined: Mon Jun 28, 2004 5:50 pm
    Location: Geneva
    Contact:

    by yves@garagecube » Tue Jun 14, 2005 5:44 pm

    chromafresh wrote:(More BPM stuff especially!! (hint hint))


    We just posted a BMP module. Still a bit experimental. It is able to apply the BMP to the movie position/scale/rotation/patch displacement/patch noise.

    Let's the Module revolution begin.

    Yves.
  • User avatar
    lego_man
    ultim8 member
    Posts: 211
    Joined: Fri Mar 25, 2005 2:10 pm
    Location: Bruxelles
    Contact:

    by lego_man » Tue Jun 14, 2005 6:11 pm

    apparament il y a une erreur de script sur ce module... ou aolrs c'est parce que je l'ai installé sur la beta 4... (j'attend toujours le mail pour la version 2:wink: ) mais en tout cas j'ai eu un gros message d'erreur quand je l'ai installé
  • User avatar
    yves@garagecube
    master
    Posts: 695
    Joined: Mon Jun 28, 2004 5:50 pm
    Location: Geneva
    Contact:

    by yves@garagecube » Tue Jun 14, 2005 6:24 pm

    Yes. You need the final release to get this module running. If you don't have it, send us an email to obtain the final release download link.
  • Mandingo
    member
    Posts: 17
    Joined: Thu Aug 05, 2004 6:46 am
    Location: USA

    by Mandingo » Tue Jun 14, 2005 6:37 pm

    These new modules are great. I really like the random frame. Would it be possible to add a button that would trigger a random frame jump when you hit it with the random speed all the way down. I tried but am just not very good at coding.
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    by boris » Tue Jun 14, 2005 8:13 pm

    The beta tests is finish, thanks to stop posts about this.
    The final version was corrected a lot of problems, and the new modules is not working with the beta version.

    Les beta tests sont terminé, merci de ne plus poster de message à ce sujet.
    La version finale corrige de nombreux problèmes et les nouveau modules ne marchent pas avec les versions betas.
    Et essaye d'utiliser le forum en français aussi.

    lego_man wrote:apparament il y a une erreur de script sur ce module... ou aolrs c'est parce que je l'ai installé sur la beta 4... (j'attend toujours le mail pour la version 2:wink: ) mais en tout cas j'ai eu un gros message d'erreur quand je l'ai installé
    Boris * garageCube team
  • User avatar
    sigmasix
    master
    Posts: 1222
    Joined: Thu Dec 02, 2004 2:12 pm
    Location: gva | switzerland
    Contact:

    by sigmasix » Tue Jun 14, 2005 8:19 pm

    hum... I don't know how you made the new bpm module but if you check and uncheck the rotation and zoom boxes the rotation or zoom value don't go back to default, and we're unable to change these values, I mean the rotation knob is to 0 and the layer stills rotated... we're forced to pause and play the module to go back to default values....
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    by boris » Tue Jun 14, 2005 10:49 pm

    sigma6 wrote:cool ;) great job!
    For the text module, you can set on and off but if you have a media on your layer and you click on, the media is replaced with time and if you reclick on the button (off in this case) the time stops but you don't get your media back :x


    I just fix this problem
    And i put a new one.
    check the new TIME 1.1) :wink:
    Boris * garageCube team
  • User avatar
    yves@garagecube
    master
    Posts: 695
    Joined: Mon Jun 28, 2004 5:50 pm
    Location: Geneva
    Contact:

    by yves@garagecube » Wed Jun 15, 2005 10:01 am

    sigma6 wrote:hum... I don't know how you made the new bpm module but if you check and uncheck the rotation and zoom boxes the rotation or zoom value don't go back to default, and we're unable to change these values, I mean the rotation knob is to 0 and the layer stills rotated... we're forced to pause and play the module to go back to default values....


    This is fixed: BPM V1.1
    Last edited by yves@garagecube on Wed Jun 15, 2005 11:59 am, edited 1 time in total.
  • User avatar
    sigmasix
    master
    Posts: 1222
    Joined: Thu Dec 02, 2004 2:12 pm
    Location: gva | switzerland
    Contact:

    by sigmasix » Wed Jun 15, 2005 10:05 am

    cool and cool :wink:
  • User avatar
    chromafresh
    super8 member
    Posts: 144
    Joined: Wed Dec 01, 2004 11:39 am
    Location: Tokyo
    Contact:

    by chromafresh » Wed Jun 15, 2005 11:11 am

    Mandingo wrote:These new modules are great. I really like the random frame. Would it be possible to add a button that would trigger a random frame jump when you hit it with the random speed all the way down. I tried but am just not very good at coding.


    excellent idea!!


    Also thanks to Boris for the 8 Transform Preset Module. I may be wrong but I couldn't make a snapshot to bank 4 work. I could do 1, 2, 3, 5 and 6 and never got around to 7 or 8. Please check this.

    Module revolution indeed! Very impressive!!
  • User avatar
    VJ_JeSs
    activ8 member
    Posts: 59
    Joined: Tue Jan 11, 2005 2:24 pm
    Location: Rennes (FRANCE)
    Contact:

    by VJ_JeSs » Fri Jun 17, 2005 5:19 pm

    Thx Boris for the new modules :) Good stuff
    Although I've got the same problem for the Snapshots. Snapshot 4 (and 1 on my machine) don't work.
    And a request : Could you also add Autorotate saving to the snapshots ? I often use particules or matrix with an autorotate setting. Be great to be able to trigger the 2 from one button.
    I've had a quick look at the code to see if I could change that myself. But I didn't feel confident enough (don't know much about python). Although I did manage do add an autoblur to the BMP module. But that wasn't too hard ;)
    Thx

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest