M8+Projector+GoPro
  • controlcontrol
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Apr 18, 2016 4:26 pm

    M8+Projector+GoPro

    by controlcontrol » Mon Apr 18, 2016 4:39 pm

    Hi guys,
    I'm looking for some solution to setup the following: Modul8 connected with projector + 3x image from GoPro cameras as input for Modul8 live mixing. I would like to use HDMI cables to connect all these pieces and probably I need some kind of hub/splitter to manage all of them. I would really appreciate if you can give me any pieces of advice what it could be and what if worth considering. Regards.
  • anomad
    master
    Posts: 412
    Joined: Sun Oct 21, 2007 10:07 pm
    Location: north cakalacky, usa
    Contact:

    Re: M8+Projector+GoPro

    by anomad » Tue Apr 19, 2016 3:58 pm

    . i was able to run four PS Eye webcams into modul8 (https://vimeo.com/162215388 ) if that is an option for you.

    . if you want to use HDMI, the V-1HD from Roland (http://proav.roland.com/products/v-1hd/ ) might be what you're looking for.


    -james
    (a nomad. )
  • controlcontrol
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Apr 18, 2016 4:26 pm

    Re: M8+Projector+GoPro

    by controlcontrol » Tue Apr 19, 2016 7:27 pm

    I have one more thought about possible solution in this case. Two Thunderbolts ports for projector (or two) and HDMI port as input from GoPro cameras, connected with some input splitter/hub. Any ideas?
  • anomad
    master
    Posts: 412
    Joined: Sun Oct 21, 2007 10:07 pm
    Location: north cakalacky, usa
    Contact:

    Re: M8+Projector+GoPro

    by anomad » Tue Apr 19, 2016 8:28 pm

    . the Roland piece would take the three inputs and let you send one of the out the HDMI port, which you would need to capture (see below)

    . the HDMI on your laptop is output only (it can not capture video)

    . to capture the video, you would need something like a Black Magic capture device (https://www.blackmagicdesign.com/products/intensity) but that only can capture one HDMI stream and there were be a few frames of lag (search the forums for other peoples experiences using the Black Magic capture devices)

    . if you use the Advanced Output in Modul8 - you can use the thunderbolt ports for Video out (using something like this - http://www.amazon.com/Cable-Matters-Dis ... B00ESM3ISM ) or you can go to the next level and use a Matrox piece that will allow 2 or 3 outputs from a single thunderbolt connection ( http://www.matrox.com/graphics/en/produ ... splayport/ )


    -james
    (a nomad. )
  • controlcontrol
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Apr 18, 2016 4:26 pm

    Re: M8+Projector+GoPro

    by controlcontrol » Mon May 09, 2016 12:41 pm

    I had a chance to use Roland V1-HD for a while and it works like a charm! I've watched out your solution – is there any option to run GoPro cameras using syphon? Honestly I'm looking for more low budget solution. Roland V1-HD is great so maybe one day.
  • Donwebb
    junior Member
    Posts: 1
    Joined: Sun Sep 18, 2016 1:48 pm

    Re: M8+Projector+GoPro

    by Donwebb » Mon Sep 19, 2016 7:55 am

    controlcontrol wrote:I had a chance to use Roland V1-HD for a while and it works like a charm! I've watched out your solution – is there any option to run GoPro cameras using syphon? Honestly I'm looking for the male edge for more low budget solution. Roland V1-HD is great so maybe one day.


    I have the same question regarding using a gopro with syphon. Did you figure out how to do it? I Googled but couldn't find anyone doing it.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest