LED strips with MadMapper
  • hugoazarate
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Sat Oct 03, 2015 3:33 am

    LED strips with MadMapper

    by hugoazarate » Mon Oct 19, 2015 3:33 am

    Hi Guys,
    I am trying to get my head around how to control LED strips with MadLight and I am still having a couple of problems with a new RGB strip I got from amazon today. Here is my set up:
    12168098_10153665378770420_1743817406_n.jpg
    12168098_10153665378770420_1743817406_n.jpg (75.25 KiB) Viewed 2607 times

    12166516_10153665378745420_2015144728_n.jpg
    12166516_10153665378745420_2015144728_n.jpg (82.19 KiB) Viewed 2607 times

    This is just a quick set up to get my head around it before I try to use it on a bigger one.
    The first six strips are non RGB led strips and the last one is an RGB one. The RGB strip just got in the mail yesterday and I wanted to give it a try to see if I could make it work.
    The problem with the RGB one is that I am not getting the colors I have on the input. I tried to change it to different inputs with basic colors and I can't make it match. I am almost sure this has something to do on how I set it up on MadMapper.
    Can someone try to help me out or guide me on how to set it up. If more pictures are needed I would gladly upload them. Thank you very much I would really appreciate it.
  • User avatar
    broken
    super8 member
    Posts: 122
    Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
    Location: canada

    Re: LED strips with MadMapper

    by broken » Sat Oct 24, 2015 10:17 pm

    With the RGB strips sometimes you need to change the "Pixel Type" to something else than RGB.. For my ws2812b strips I required GRB as my pixel type before the colours would match.

    Any questions feel free to ask.. Currently working on a bit of a tutorial for setting up LEDs and using some of the same hardware :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest