Max resolution output MadMapper

Anything MadMapper oriented

Max resolution output MadMapper

Postby hellob » Mon Nov 21, 2016 11:15 am

Hello,

I'm exploring the option to do a show with 5 HD outputs.
Is Madmapper compatible to output 5x HD?

What is the maximum resolution output of Madmapper?

warm regards,

hellob
hellob
Junior Member
 
Posts: 1
Joined: Mon Nov 21, 2016 11:12 am

Re: Max resolution output MadMapper

Postby sigmasix » Mon Nov 21, 2016 1:00 pm

madmapper is not the problem, you can have as many output as you want and the resolution can be huge, your problem will be the computer you use to achieve this… The mac pro is veeeery bad if you have more than 3 output. If it's only for a show it's ok, you'll bleed a bit to set everything up properly but in the end it will work. But for permanent installation, it's hell…also, the mac pro graphic cards are not synchronised so if you want your 6 output next to each other, it's crap…

anyway, good luck with the hardware, the madmapper part is the easy part ;)
User avatar
sigmasix
master
 
Posts: 1206
Joined: Thu Dec 02, 2004 2:12 pm
Location: gva | switzerland

Re: Max resolution output MadMapper

Postby mad-matt » Tue Nov 22, 2016 10:32 am

We're investigating performances on a Mac Pro with more than 4 outputs. We can run a Syphon stream over 6 full HD outputs at 60 FPS. But as soon as we do more things on the GPU we get a performance drop. There's a hidden workaround: create one big window over multiple screens. The easiest to avoid the problem right now is to use Datapath x4 video splitter, to have 4 outputs from a single output.
We'll keep you updated when we have more feedback about multi-screen on MacPro.
mad-matt
MadMapper master
 
Posts: 293
Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

Re: Max resolution output MadMapper

Postby mad-matt » Wed Nov 23, 2016 6:57 pm

Hi guyz !
Good news, we solved a major performance issue in MM with AMD drivers. There is a strange behavior when someone uses more than 4 OpenGL contexts with OSX AMD drivers. But we figured it out, all clear now. MadMapper 2.5.0 RC2 will give a major performance boost with more than 3 outputs on a MacPro !
It's there (we replaced the link of the RC1, newsletter coming).
Cheers!
MM dev team
mad-matt
MadMapper master
 
Posts: 293
Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm


Return to MadMapper (General)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests