Audio input not working
  • DCcompany
    member
    Posts: 10
    Joined: Thu Feb 14, 2019 9:26 pm

    Audio input not working

    by DCcompany » Thu Feb 14, 2019 9:35 pm

    Hello,

    I am new with Madmapper ( i hve it only one week serie 3.6.6)
    I have a problem with the audio input, in preference i see the audio input: microfone (scarlet 2I2 USB )it is a focusrite scarlet 2I2
    When i go to "edit audio input control" i cant see the scarlet input, i can only choose for "source device: audio input:madmapper"
    nothing happening. Maybe someone can help me, thanks.

    Preference settings are:
    - driver type: direct sound
    - audio input: microfoon (scarlet 2I2)
    - audio analysis channels: stereo
    - audio output: boxes (high definition)
    - sample rate: 48000
    - buffer size: 2048 samples

    This is the link for the audio module: https://focusrite.com/usb-audio-interfa ... arlett-2i2
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 846
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Audio input not working

    by mad-matt » Fri Feb 15, 2019 3:20 pm

    We ordered a unit for testing. Other people told us to have no input with Focusrite. However there was an input but very very low... We'll get back to you when we can debug. Thanks
  • DCcompany
    member
    Posts: 10
    Joined: Thu Feb 14, 2019 9:26 pm

    Re: Audio input not working

    by DCcompany » Wed Mar 13, 2019 9:15 pm

    We ordered a unit for testing. Other people told us to have no input with Focusrite. However there was an input but very very low... We'll get back to you when we can debug. Thanks
    Hello,

    Did you already try the focusrite?
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 846
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Audio input not working

    by mad-matt » Tue Mar 19, 2019 1:00 am

    Yes I did, on macOS and Windows 10, and I had no issues... Wondering what's going on in your setup...
  • YU TAI HONG
    junior Member
    Posts: 2
    Joined: Wed Apr 10, 2019 12:48 pm

    Re: Audio input not working

    by YU TAI HONG » Sat Apr 13, 2019 11:48 am

    I have the same problem...
    Can you help me?
    thank you so much!!!
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 846
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Audio input not working

    by mad-matt » Sun Apr 14, 2019 11:08 pm

    Be sure you selected to correct audio card in MadMapper Preferences / Audio.
    And that the master audio input level is not zero in the "master tab"
    Are you on macOS, Windows ? Which version ?
    I bought a focusrite scarlet 2I2 to reproduce the reported issue and couldn't reproduce it on macOS 10.14 and Windows 10. We can continue investigating the issue. First with a log file. But first please reply my questions.
  • YU TAI HONG
    junior Member
    Posts: 2
    Joined: Wed Apr 10, 2019 12:48 pm

    Re: Audio input not working

    by YU TAI HONG » Mon Apr 15, 2019 2:32 pm

    Post by mad-matt » Mon Apr 15, 2019 5:08 am

    {Be sure you selected to correct audio card in MadMapper Preferences / Audio.
    And that the master audio input level is not zero in the "master tab"
    Are you on macOS, Windows ? Which version ?
    I bought a focusrite scarlet 2I2 to reproduce the reported issue and couldn't reproduce it on macOS 10.14 and Windows 10. We can continue investigating the issue. First with a log file. But first please reply my questions.}



    Hi i use focusrite 2i4 and madmapper3.6.8. in the madmapper3.6.8 preferences you can see focusrite 2i4. But in fact there is no signal input!my macOS is 10.14.2

    Thank you so much !!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest