audio delay in MM2.2.x
  • PhaseIN
    junior Member
    Posts: 8
    Joined: Thu Sep 17, 2015 11:55 pm

    audio delay in MM2.2.x

    by PhaseIN » Fri Nov 27, 2015 5:44 am

    Hi!
    I,ve some installations that needs video with audio. There's a problem with MM2.2.x - video soundtrack plays with extending delay - it's not synchronized with picture over time.
    Trying on MBP 15 retina (2012) internal soundcard or external NI Audio4DJ – same result.

    Older Version (1.7.x) works perfectly.

    What am i doing wrong??
  • franz
    madMapper master
    Posts: 768
    Joined: Fri Feb 18, 2005 7:05 pm
    Location: Paris, France
    Contact:

    Re: audio delay in MM2.2.x

    by franz » Fri Nov 27, 2015 1:09 pm

    what codec are you using ? resolution, audio format, os version ...
    did you contact the support ?
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 848
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: audio delay in MM2.2.x

    by mad-matt » Wed Dec 09, 2015 5:42 pm

    1.7 was using QuickTime for playing back movies. MM 2 might behave differently depending on the file encoding.
    You can try reenconding your file.
    Question: does the checkbox "Use hardware acceleration" in media details helps ? It then uses Apple AVfoundation movie playback.
  • PhaseIN
    junior Member
    Posts: 8
    Joined: Thu Sep 17, 2015 11:55 pm

    Re: audio delay in MM2.2.x

    by PhaseIN » Fri Dec 11, 2015 4:16 pm

    mad-matt - thank You!!

    «use hardware acceleration» button solved problem!!

    i'm using OS X 10.11.1 El Capitan
    codecs usually: H.264 + AAC
    video resolution usually about 2048x768

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests