Modul8 send only "layer" not "main" out ?

For when you really get Mad at MadMapper

Modul8 send only "layer" not "main" out ?

Postby pele2010 » Tue Oct 11, 2016 12:58 pm

Hi,

I was just thinking that if we could send single layer to madmapper ,
then we could have more inputs from one modul8?

has someone tried this?


kind regards
pele2010

Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
accomplish the great task by a series of small acts.
http://www.eachfilm.de /// each01
User avatar
pele2010
ultim8 member
 
Posts: 262
Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
Location: Hamburg, Germany

Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

Postby mad-matt » Tue Oct 11, 2016 4:51 pm

To send different M8 layers to different surface in MadMapper, position them and in MM surface input, just choose the part of the Syphon stream that corresponds to the content you want to display on this surface.
mad-matt
MadMapper master
 
Posts: 314
Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

Postby pele2010 » Tue Oct 11, 2016 5:31 pm

Hi Mad Matt

So then 10 is the max that we can achieve ?

Maybe 20 if we prepare the material that there are 2 video in one stream.

But the flexibility you win with modul8 gets lost with this concept,or?

Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.00.jpg
M8 set up
Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.00.jpg (86.63 KiB) Viewed 678 times


Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.24.jpg
MM Setup
Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.24.jpg (43.12 KiB) Viewed 678 times


prior there was mad doubler , but this mad app isn´t working anymore.

so after some time of development I thought it would be cool if "we" had

more access to different sources that are preprocessed in M8 and

then implemented into our mappings.

if there is a better solution I would love to see it.

kind regards Peter
pele2010

Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
accomplish the great task by a series of small acts.
http://www.eachfilm.de /// each01
User avatar
pele2010
ultim8 member
 
Posts: 262
Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
Location: Hamburg, Germany

Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

Postby mad-matt » Tue Oct 11, 2016 10:48 pm

If you just want to playback movies / quartz / cameras, you should use MadMapper 2.X, it has multi input so you can play 50 movies at a time if you want ;-) (until your hardware is performant enough)
If you need real-time control features of Modul8, modules and stuffs you cannot find in MM, then yes, you're limited to the number of layers in M8...
mad-matt
MadMapper master
 
Posts: 314
Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

Postby pele2010 » Thu Oct 13, 2016 12:48 pm

Hi,
thanxs, ok.
I think 50 at a time will be alright. That´s 200K.
:oops: :shock:

good , i go and get another computer.....

You are right, that´s enough for most of the jobs. But sometimes it would be nice
if we could address more than one output to MM and not having it composed to
a picture in picture.

I will give the version of the 50 inputs a try and check how this works.

kind regards peter
pele2010

Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
accomplish the great task by a series of small acts.
http://www.eachfilm.de /// each01
User avatar
pele2010
ultim8 member
 
Posts: 262
Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
Location: Hamburg, Germany


Return to MadMapper Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest