Modul8 send only "layer" not "main" out ?
  • User avatar
    pele2010
    ultim8 member
    Posts: 262
    Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
    Location: Hamburg, Germany
    Contact:

    Modul8 send only "layer" not "main" out ?

    by pele2010 » Tue Oct 11, 2016 12:58 pm

    Hi,

    I was just thinking that if we could send single layer to madmapper ,
    then we could have more inputs from one modul8?

    has someone tried this?


    kind regards
    pele2010

    Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
    accomplish the great task by a series of small acts.
    http://www.eachfilm.de /// each01
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 343
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

    by mad-matt » Tue Oct 11, 2016 4:51 pm

    To send different M8 layers to different surface in MadMapper, position them and in MM surface input, just choose the part of the Syphon stream that corresponds to the content you want to display on this surface.
  • User avatar
    pele2010
    ultim8 member
    Posts: 262
    Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
    Location: Hamburg, Germany
    Contact:

    Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

    by pele2010 » Tue Oct 11, 2016 5:31 pm

    Hi Mad Matt

    So then 10 is the max that we can achieve ?

    Maybe 20 if we prepare the material that there are 2 video in one stream.

    But the flexibility you win with modul8 gets lost with this concept,or?

    Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.00.jpg
    M8 set up
    Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.00.jpg (86.63 KiB) Viewed 779 times


    Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.24.jpg
    MM Setup
    Bildschirmfoto-2016-10-11-um-17.22.24.jpg (43.12 KiB) Viewed 779 times


    prior there was mad doubler , but this mad app isn´t working anymore.

    so after some time of development I thought it would be cool if "we" had

    more access to different sources that are preprocessed in M8 and

    then implemented into our mappings.

    if there is a better solution I would love to see it.

    kind regards Peter
    pele2010

    Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
    accomplish the great task by a series of small acts.
    http://www.eachfilm.de /// each01
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 343
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

    by mad-matt » Tue Oct 11, 2016 10:48 pm

    If you just want to playback movies / quartz / cameras, you should use MadMapper 2.X, it has multi input so you can play 50 movies at a time if you want ;-) (until your hardware is performant enough)
    If you need real-time control features of Modul8, modules and stuffs you cannot find in MM, then yes, you're limited to the number of layers in M8...
  • User avatar
    pele2010
    ultim8 member
    Posts: 262
    Joined: Sat Apr 10, 2010 8:16 pm
    Location: Hamburg, Germany
    Contact:

    Re: Modul8 send only "layer" not "main" out ?

    by pele2010 » Thu Oct 13, 2016 12:48 pm

    Hi,
    thanxs, ok.
    I think 50 at a time will be alright. That´s 200K.
    :oops: :shock:

    good , i go and get another computer.....

    You are right, that´s enough for most of the jobs. But sometimes it would be nice
    if we could address more than one output to MM and not having it composed to
    a picture in picture.

    I will give the version of the 50 inputs a try and check how this works.

    kind regards peter
    pele2010

    Act without doing; work without effort. Think of the small as large and the few as many. Confront the difficult while it is still easy;
    accomplish the great task by a series of small acts.
    http://www.eachfilm.de /// each01

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests