MIDI Implimentation (using powerbook/Midisport 2x2)
  • epheph
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Jul 19, 2004 4:53 am

    MIDI Implimentation (using powerbook/Midisport 2x2)

    by epheph » Mon Jul 19, 2004 4:56 am

    I am currently demo'ing modul8 and I'm having a hard time getting MIDI working. I am new to the Mac, but very experienced in MIDI. I have the MIDI setup working at the OS level, and using garage band I can produce and record MIDI events. When I select 'Edit Midi Map' in Modul8, select an item and send MIDI events, nothing happens (I can set up Key map, so I understand how it is supposed to work). I am using a USB MidiSport 2x2 with standard MIDI devices (Yamaha S80) on a Powerbook running 10.3. Thank you for your help.
  • User avatar
    boris
    garageCube team
    Posts: 910
    Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
    Location: Geneva
    Contact:

    by boris » Mon Jul 19, 2004 8:40 am

    It's necessary to connect the midi before launching modul8.
    Perhaps that's the cause of your problem ... ?
    Boris * garageCube team
  • epheph
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Jul 19, 2004 4:53 am

    by epheph » Mon Jul 19, 2004 6:37 pm

    Alright, I'll give that a try tonight!

    Have other people had success connecting a MIDI device to an external MIDI->USB device? As opposed to connecting in a USB pseudo-MIDI device (like the Edirol PCR-50)? Thanks!
  • epheph
    junior Member
    Posts: 4
    Joined: Mon Jul 19, 2004 4:53 am

    by epheph » Tue Jul 20, 2004 6:21 pm

    Hey that worked! When it did work:

    I plugged in the USB MIDI before powering up the powerbook

    when it didn't work:

    I plugged in the USB MIDI after Modul8 was running. I then quit modul8 and came back in, and it still didn't work...

    I'll have some more playing around to do, but the MIDI features are slick!
  • User avatar
    yves@garagecube
    master
    Posts: 695
    Joined: Mon Jun 28, 2004 5:50 pm
    Location: Geneva
    Contact:

    by yves@garagecube » Tue Jul 27, 2004 4:47 pm

    epheph wrote:Hey that worked! When it did work:

    I plugged in the USB MIDI after Modul8 was running. I then quit modul8 and came back in, and it still didn't work...



    We'll add a midi rescan function in the future. So at least you won't have to restart Modul8 when you plug a new midi device.

    Yves.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests