go pro live streaming in M8 ???
  • User avatar
    mylene ViJette
    junior Member
    Posts: 9
    Joined: Thu Aug 28, 2014 2:17 pm

    go pro live streaming in M8 ???

    by mylene ViJette » Thu Aug 28, 2014 2:26 pm

    Hello,
    I'd like to use my go pro hero 3 as a live camera in module 8, but I can't find how !!

    I did this previously with my eos, using canon2syphon software (I recommend)
    the problem is that I need to connect it in usb. Would be so great to have the go pro in wifi instead.
    the program I found to have the go pro stream (goproremote) has a long delay and then I don't know how to syphon it.

    Thanks for your advices
    Best
    Mylene
  • te-c
    super8 member
    Posts: 159
    Joined: Tue Jun 09, 2009 5:05 pm
    Location: Frankfurt am Main / Germany
    Contact:

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by te-c » Thu Aug 28, 2014 10:08 pm

    The hero 3 isn't very well for wifi input, the time lack is very high and the hero 3 wifi is not build for lon distance. The hero 3+ would be better.
    /// Chuck Goldfinger ::: Live Visuals Frankfurt /// VJing, Videomapping, Stagedesign, Photography, Graphic Design and more based in Rhein-Main area ::: by bk-Art.org ///
  • User avatar
    mylene ViJette
    junior Member
    Posts: 9
    Joined: Thu Aug 28, 2014 2:17 pm

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by mylene ViJette » Mon Sep 01, 2014 3:07 am

    thx for your reply, I have the hero 3+ (black). I did some test (I finally found a way with streaming in quick time and syphoner) but the delay is between 4 and 10 second, way too long :-(
    still looking for a better solution :?
  • te-c
    super8 member
    Posts: 159
    Joined: Tue Jun 09, 2009 5:05 pm
    Location: Frankfurt am Main / Germany
    Contact:

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by te-c » Mon Sep 01, 2014 4:10 pm

    I think there are some wifi Systems for Broadcast Technology as you can see in many TV Shows. I don't know which one and how extensive the Solution could be.
    /// Chuck Goldfinger ::: Live Visuals Frankfurt /// VJing, Videomapping, Stagedesign, Photography, Graphic Design and more based in Rhein-Main area ::: by bk-Art.org ///
  • User avatar
    mylene ViJette
    junior Member
    Posts: 9
    Joined: Thu Aug 28, 2014 2:17 pm

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by mylene ViJette » Wed Nov 19, 2014 4:50 pm

    I'm now trying to find a solution using the hdmi cable of the go pro... any idea?
  • vanakaru
    master
    Posts: 669
    Joined: Mon Sep 25, 2006 9:24 pm

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by vanakaru » Wed Dec 10, 2014 11:12 pm

    HDMI cable into video capture card of your choice. No?
  • User avatar
    mylene ViJette
    junior Member
    Posts: 9
    Joined: Thu Aug 28, 2014 2:17 pm

    Re: go pro live streaming in M8 ???

    by mylene ViJette » Thu Dec 11, 2014 12:36 am

    Almost simple yes.
    I have the blackmagic intensity shuttle for that and finally discover that there is just one setting working correctly, and it as to be in ntsc :-(
    120fps on the go pro
    60fps on BM intensity !
    but I have an image so...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest