Modul8 v3.0 hd BETA

Modul8 v3 HD beta program

Moderator: Garagecube

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby VJFranzK » Sun Jul 31, 2016 7:53 am

edit - this is happening only with this particular M8 set? dont know why. here is the image file used;
8-BARB-WIRE-HEXAGON-VJ-SHAPES.png
shape layer used
8-BARB-WIRE-HEXAGON-VJ-SHAPES.png (144.02 KiB) Viewed 2835 times

-----

Next Issue: Blending Modes Glitch?
Premul, Scr, and Exc mode causing unusual results!

I noticed this when loading up a set which works fine in 2.9
Using .PNG with alpha channel
Including example shots
Screen Shot 2016-07-30 at 10.42.54 PM.png
Blending Mode Glitch
Screen Shot 2016-07-30 at 10.42.54 PM.png (39.21 KiB) Viewed 2837 times

Screen Shot 2016-07-30 at 10.41.28 PM.png
Not Glitched with Other Settings
Screen Shot 2016-07-30 at 10.41.28 PM.png (40.34 KiB) Viewed 2837 times


( how I would love a way to import vector shapes directly, without converting them to bitmaps ; - )
youtube.com/vjfranzk
Subscribe! ;-)
User avatar
VJFranzK
super8 member
 
Posts: 106
Joined: Wed Apr 06, 2005 12:25 pm
Location: LA Area, USA

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby ghostofelvis100 » Sun Jul 31, 2016 2:25 pm

new keyword ctrl_master_fadeToBlack does not seem to do anything, or even register as a keyword in the Direct Event module.

I guess I am doing the correct thing? Sending an integer boolean value to to the keyword (e.g.. val = 1 or val = 0):-

modul8.setValue('ctrl_master_fadeToBlack',val,0)

There's no info in the keyword browser to explain the keyword, plus there's no button in the interface for this yet.

Output Lightness values below 0.5 increase lightness to full on white out at 0. Should this not also fade to black at zero?

Little things, of little importance in what is otherwise an amazing work.

Not suggesting this is a t-shirt worthy bug, but a small/medium mens will do nicely ; )
User avatar
ghostofelvis100
activ8 member
 
Posts: 92
Joined: Mon Oct 25, 2010 10:19 pm
Location: Lampeter, UK

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby maxnova » Sun Jul 31, 2016 8:30 pm

Modul8 v3.0 hd BETA freezes immediately when I select any module from the modules menu. Even if no media has been imported to the project yet.

Macbook Pro Retina, Mid 2012
16 GB Ram
OSX 10.8.5
maxnova
Junior Member
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 31, 2016 8:12 pm

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby gustviana » Tue Aug 02, 2016 3:20 am

The module library is not open. When trying to access it to the program of work is to restart the computer to open the Modul8 again
I MAC
2,7 GHz intel core i5
8GB
MAC hd
Tests performed on Mac Pro 2011 version 10.11.6, 2 GHz intel core I7 8GB, the modules worked perfectly
Last edited by gustviana on Thu Aug 04, 2016 12:11 am, edited 1 time in total.
gustviana
Junior Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 01, 2016 11:52 pm

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby brownie » Wed Aug 03, 2016 8:35 am

Dear Boris,

I found something:

When outputing a syphon movie to MadMapper using the advanced output, nothing goes through to Madmapper.
The syphon is recognized by MadMapper but only a black screen is shown.

This setup works perfectly is Modul8 2.9.2 but not in 3.0.
The problem comes from the advanced output because deactivating it restores the video in MadMapper via Syphon, but without clips separation as wanted.

This was tested on a 2015 MacBookPro Retina with 10.11.

Tell me if you need more information.

Thanks,

Jonathan
brownie
Junior Member
 
Posts: 3
Joined: Wed Aug 03, 2016 8:28 am

Re: Modul8 v3.0 hd BETA - frame rate issue

Postby jason5d » Wed Aug 03, 2016 4:58 pm

I have a frame rate issue.
Play back isn't as smooth in full screen mode

When I switch to full screen the frame rate drops a great deal.
desktop mode - 90-100 fps
fullscreen mode 26-28 fps

i7 macbook pro 2014 16gb 512 pcie ssd el cap modul8 HD beta1 conected to a samsung hdmi tv

playing one 1080/30 mjpeg loop
jason5d
Member
 
Posts: 23
Joined: Wed Apr 27, 2005 4:35 pm
Location: uk

Re: Modul8 v3.0 hd BETA -control back and forth

Postby gustviana » Thu Aug 04, 2016 12:07 am

The control goes back and forth is delaying the frames when the loop back is triggered. I used H.264 codec 1280 x720 and 30 fps
Tests
Mac Pro - 2011
version 10.11.6
2GHz Intel Core I7
8GB 1333
AMD Radeon HD 6490 256 MB M

and

I MAC 2011
2,7 GHz intel core I5
8GB 1333
AMD Raedon HD 6770 M 512 MB
gustviana
Junior Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Aug 01, 2016 11:52 pm

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby ghostofelvis100 » Thu Aug 04, 2016 2:44 am

Lol, didn't notice this and I just found the same issue in the syphon module, so I made a fix and uploaded it to the library, then found your post:-

boris wrote:It's fixed there is a new version (1.1) in the online library.
boris wrote:I found the 1st issue :
The module 'syphon input' does not choose the correct media!
I new t-shirt for my collection!
;-)


So I went back and checked your fix and you've missed a line in the init script. Plus the original 1.0 module is in the public section, which will be confusing...

Public Library > Syphon Input for M8-HD (layer)

I will try to update the Micromodul8 too soon. You have given me lots of work - thanks ; 0
User avatar
ghostofelvis100
activ8 member
 
Posts: 92
Joined: Mon Oct 25, 2010 10:19 pm
Location: Lampeter, UK

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby Videometry » Thu Aug 04, 2016 3:19 pm

noticed some weirdness in the midi mapping when on position- Notice the two green boxes next to the layer speed + the master BG color shouldn't be mappable in position or layerset + position.


Loving all the new features, especially the locking and added media sets. I'm excited to dive deeper!

Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro11,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.3 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 16 GB
Boot ROM Version: MBP112.0138.B16
SMC Version (system): 2.19f3
Attachments
Screen Shot 2016-08-02 at 8.24.05 PM.png
Screen Shot 2016-08-02 at 8.24.05 PM.png (240.35 KiB) Viewed 2761 times
Videometry
Member
 
Posts: 18
Joined: Mon Oct 29, 2012 5:48 pm

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 10:49 pm

Oh!
Thanks Andy!

That's append when you do coding just few hours before going to holidays ;-)
I fixed the code and erased the original module in the public lib.
(after I fixed the module I checked your's and the code is almost the same...ahah)

So you win a t-shirt not me !!
B.

ghostofelvis100 wrote:Lol, didn't notice this and I just found the same issue in the syphon module, so I made a fix and uploaded it to the library, then found your post:-

boris wrote:It's fixed there is a new version (1.1) in the online library.
boris wrote:I found the 1st issue :
The module 'syphon input' does not choose the correct media!
I new t-shirt for my collection!
;-)


So I went back and checked your fix and you've missed a line in the init script. Plus the original 1.0 module is in the public section, which will be confusing...

Public Library > Syphon Input for M8-HD (layer)

I will try to update the Micromodul8 too soon. You have given me lots of work - thanks ; 0
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 10:54 pm

Hi Videometry,

I saw this weird issue, but I was not able to reproduce it, if you explain to me precisely how to reproduce this issue, you definitely win a t-shirt!

B.


Videometry wrote:noticed some weirdness in the midi mapping when on position- Notice the two green boxes next to the layer speed + the master BG color shouldn't be mappable in position or layerset + position.


Loving all the new features, especially the locking and added media sets. I'm excited to dive deeper!

Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro11,3
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.3 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 4
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 6 MB
Memory: 16 GB
Boot ROM Version: MBP112.0138.B16
SMC Version (system): 2.19f3
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Modul8 v3.0 hd BETA - frame rate issue

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 11:02 pm

Try again using HAP or H264 codec for your movie, please.

B.
jason5d wrote:I have a frame rate issue.
Play back isn't as smooth in full screen mode

When I switch to full screen the frame rate drops a great deal.
desktop mode - 90-100 fps
fullscreen mode 26-28 fps

i7 macbook pro 2014 16gb 512 pcie ssd el cap modul8 HD beta1 conected to a samsung hdmi tv

playing one 1080/30 mjpeg loop
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 11:25 pm

Oh what a strange issue!
Thanks for your report, I can reproduce it, so you win a t-shirt !
Congratulation haha!
B.

VJFranzK wrote:edit - this is happening only with this particular M8 set? dont know why. here is the image file used;
8-BARB-WIRE-HEXAGON-VJ-SHAPES.png

-----

Next Issue: Blending Modes Glitch?
Premul, Scr, and Exc mode causing unusual results!

I noticed this when loading up a set which works fine in 2.9
Using .PNG with alpha channel
Including example shots
Screen Shot 2016-07-30 at 10.42.54 PM.png

Screen Shot 2016-07-30 at 10.41.28 PM.png


( how I would love a way to import vector shapes directly, without converting them to bitmaps ; - )
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 11:27 pm

mmm i'm not sure to understand what you said, are you using google translate ;-) ?

gustviana wrote:The module library is not open. When trying to access it to the program of work is to restart the computer to open the Modul8 again
I MAC
2,7 GHz intel core i5
8GB
MAC hd
Tests performed on Mac Pro 2011 version 10.11.6, 2 GHz intel core I7 8GB, the modules worked perfectly
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Modul8 v3.0 hd BETA

Postby boris » Thu Aug 04, 2016 11:35 pm

mmm, hard to to said something, of course we don't have this issue here, it happens all the time?
Did you tried again? just to know... Modul8 freeze with the the Spinning Beachball of Death?

B.


maxnova wrote:Modul8 v3.0 hd BETA freezes immediately when I select any module from the modules menu. Even if no media has been imported to the project yet.

Macbook Pro Retina, Mid 2012
16 GB Ram
OSX 10.8.5
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

PreviousNext

Return to Modul8 v3 HD BETA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron