Garbage in the preview

Modul8 v3 HD beta program

Moderator: Garagecube

Garbage in the preview

Postby broken » Thu Sep 29, 2016 8:08 pm

Having issues with some of the test cards displaying static or garbled images when clicking on them the first time.

If I click away to another clip and back, the correct test card is displayed. Noticed this happening a bit in the last beta as well.

Screenshot 2016-09-29 14.01.12.png
Screenshot 2016-09-29 14.01.12.png (57.46 KiB) Viewed 885 times

Screenshot 2016-09-29 14.01.03.png
Screenshot 2016-09-29 14.01.03.png (45.85 KiB) Viewed 885 times
User avatar
broken
super8 member
 
Posts: 110
Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
Location: canada

Re: Beta 3 released!

Postby broken » Thu Sep 29, 2016 8:09 pm

the other 2 test card shots I grabbed
Screenshot 2016-09-29 14.01.31.png
Screenshot 2016-09-29 14.01.31.png (53.86 KiB) Viewed 884 times

Screenshot 2016-09-29 14.00.36.png
Screenshot 2016-09-29 14.00.36.png (58.14 KiB) Viewed 884 times
User avatar
broken
super8 member
 
Posts: 110
Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
Location: canada

Re: Beta 3 released!

Postby boris » Thu Sep 29, 2016 8:15 pm

Oh oh
Already a feedback !! great !
Looks like garbage, could you test-it with output Retina?
In the preference (Misc--> Retina)
Of course we don't have that issue here...
Also what graphic card, os, etc... are you using ?

For the next time to make things simpler please create a new topic.
Thanks.
Boris.

broken wrote:the other 2 test card shots I grabbed
Screenshot 2016-09-29 14.01.31.png

Screenshot 2016-09-29 14.00.36.png
Boris * GarageCUBE team
User avatar
boris
GarageCUBE team
 
Posts: 888
Joined: Mon Jun 28, 2004 12:36 am
Location: Geneva

Re: Beta 3 released!

Postby broken » Thu Sep 29, 2016 8:20 pm

boris wrote:Oh oh
Already a feedback !! great !
Looks like garbage, could you test-it with output Retina?
In the preference (Misc--> Retina)
Of course we don't have that issue here...
Also what graphic card, os, etc... are you using ?

For the next time to make things simpler please create a new topic.
Thanks.
Boris.

broken wrote:the other 2 test card shots I grabbed
Screenshot 2016-09-29 14.01.31.png

Screenshot 2016-09-29 14.00.36.png


Cheers Boris,

Sorry for replying here - some of my other topics posted outside official posts don't seem to get much notice so I thought this might be my best option to get a reply!

The Retina setting has seemed to fix this garbage static. Thank you for the quick response! I must have missed the addition of the Retina feature.

edit: 10.10.5 using a NVIDIA GTX 780 6GB VRAM
User avatar
broken
super8 member
 
Posts: 110
Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
Location: canada

Re: Garbage in the preview

Postby Pierre Guilluy » Mon Oct 03, 2016 2:50 pm

Hi Broken,
Are you using a Mac Pro with a GTX 780 installed on it?
According to your screenshots I assume you're running Modul8 on a non-retina screen?
Could you try to deactivate the Retina preferences and give Modul8 another try to make sure it's the cause of the issue?
Pierre
Pierre Guilluy
GarageCUBE team
 
Posts: 101
Joined: Mon Oct 12, 2015 1:50 pm

Re: Garbage in the preview

Postby broken » Tue Oct 04, 2016 6:18 pm

Pierre Guilluy wrote:Hi Broken,
Are you using a Mac Pro with a GTX 780 installed on it?
According to your screenshots I assume you're running Modul8 on a non-retina screen?
Could you try to deactivate the Retina preferences and give Modul8 another try to make sure it's the cause of the issue?
Pierre

I am using a self built "hackintosh" with GTX 780 installed.

The screen I have attached in the screenshots is 1680x1050px resolution.

The fix was actually to activate the "Retina" preference as boris posted above, and I confirmed in my previous post.

Cheers
User avatar
broken
super8 member
 
Posts: 110
Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
Location: canada


Return to Modul8 v3 HD BETA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest