Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Modul8 v3 HD beta program

Moderator: Garagecube

Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby morph » Tue Mar 28, 2017 5:30 am

So I'm still having serious loop glitching issues under Beta 8.

Visually it appears to jump back a frame or 3 when the clip loops.

Here is a link to the loop I'm using to test (HAP, 25fps) https://dl.dropboxusercontent.com/u/247 ... dframe.mov

Here is a link to a video I recorded with my phone showing the loop playing though Modul8 v3 Beta 8, as you can see it seems the glitch occurs in the same spot but the amount of glitching (eg. how far back it jumps) appears to be random. The most noticable glitch is right near the end.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/247 ... .57.37.mov

Here is a link to another video i took on my phone of the exact same loop playing through Adobe Bridge, so it's not the loop.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/247 ... .00.32.mov

This is a major issue as everything used to loop perfectly in 2.XX I really hope you can find a fix the problem.

G
morph
activ8 member
 
Posts: 50
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:20 pm

Re: Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby morph » Tue Mar 28, 2017 5:45 am

I'm using Adobe Media Encoder to convert my loops.

I've just noticed that if I convert my loops to H264 encoded MOVs or H264 encoded MP4s they loop smoothly. Obviously this wouldn't work with loops that have alpha & re-encoding my entire library to H264 isn't appealing.
morph
activ8 member
 
Posts: 50
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:20 pm

Re: Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby Pierre Guilluy » Tue Mar 28, 2017 1:56 pm

What version of macOS are you running Modul8 on?
Does Modul8 use AVFoundation player for your HAP files?
Pierre Guilluy
GarageCUBE team
 
Posts: 101
Joined: Mon Oct 12, 2015 1:50 pm

Re: Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby morph » Wed Mar 29, 2017 3:50 am

Image

Image
morph
activ8 member
 
Posts: 50
Joined: Mon Mar 21, 2011 12:20 pm

Re: Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby broken » Wed Mar 29, 2017 6:37 pm

Do you have anti aliasing enabled at all?

I found a bit of relief looping some clips when it's enabled.

Really worse performance when it's disabled for certain clips though. HAP with anti aliasing disabled is pretty rough.
User avatar
broken
super8 member
 
Posts: 110
Joined: Sun Dec 23, 2012 11:44 pm
Location: canada

Re: Beta 8 STILL having serious loop glitching issues.

Postby Pierre Guilluy » Fri Mar 31, 2017 12:44 pm

Modul8 3.0 Beta 9 comes with AVFoundation Player looping improvements:
http://forum.garagecube.com/viewtopic.php?f=41&t=9820
Pierre Guilluy
GarageCUBE team
 
Posts: 101
Joined: Mon Oct 12, 2015 1:50 pm


Return to Modul8 v3 HD BETA

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest