GIFs in folders don't play
  • OlofWe
    junior Member
    Posts: 3
    Joined: Tue Feb 13, 2018 1:03 pm

    GIFs in folders don't play

    by OlofWe » Tue Feb 13, 2018 1:17 pm

    Hi,

    GIF support works fine one by one, but not if they're in a folder.
    When I add a folder of GIFs to the Media Set it just shows the first frame of each one – like the old versions used to do.

    Thanks!
  • OlofWe
    junior Member
    Posts: 3
    Joined: Tue Feb 13, 2018 1:03 pm

    Re: GIFs in folders don't play

    by OlofWe » Tue Feb 13, 2018 2:53 pm

    Also, I just noticed it's only playing two of the four frames of each of my GIFs when I drop them in normally.
    Here are the ones I made for testing.

    Image
    Image
  • User avatar
    Lupin
    garageCube team
    Posts: 383
    Joined: Fri Aug 18, 2006 12:37 pm
    Location: France
    Contact:

    Re: GIFs in folders don't play

    by Lupin » Mon Apr 09, 2018 2:29 pm

    when you load a folder as media each file is a single frame. an animated gif is considered as movie this is why it's not played
  • OlofWe
    junior Member
    Posts: 3
    Joined: Tue Feb 13, 2018 1:03 pm

    Re: GIFs in folders don't play

    by OlofWe » Sat Apr 14, 2018 6:40 pm

    when you load a folder as media (…) an animated gif is considered as movie
    Sure, but is this correct? If GIF:s are now supported in the new version, the expected behaviour would be that they also be recognised in a folder, right?
  • Pierre Guilluy
    garageCube team
    Posts: 219
    Joined: Mon Oct 12, 2015 1:50 pm

    Re: GIFs in folders don't play

    by Pierre Guilluy » Mon Apr 16, 2018 10:45 am

    It makes sense, but animated GIFs are played back as video files in version 3, whereas folder player only support static images, at least for now.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests