Silhouette Luma/Alpha 3.7 vs 4.0 beta
  • hrc333
    junior Member
    Posts: 3
    Joined: Fri Aug 24, 2018 8:03 am

    Silhouette Luma/Alpha 3.7 vs 4.0 beta

    by hrc333 » Sun Mar 08, 2020 8:43 am

    Playing around with the beta and noticed a difference in how 3.7 and 4.0 handle the Silhouette Luma/Alpha blend mode. I has a source from a 3rd party app that I use as a mask with the Silhouette Luma or Silhouette Alpha Blend mode. In 3.7 it blocks the image below except where there is input from the program. In 4.0 it just layers it over with a ghost layer.

    I'm rather ignorant in exactly what is happening here but the behavior is pretty different from 3.7 and 4.0
    Attachments
    IMG_4772.jpg
    3.7
    IMG_4772.jpg (567.94 KiB) Viewed 175 times
    IMG_4771.jpg
    4.0
    IMG_4771.jpg (610.82 KiB) Viewed 175 times
  • mad-matt
    garageCube team
    Posts: 936
    Joined: Mon Sep 09, 2013 5:50 pm

    Re: Silhouette Luma/Alpha 3.7 vs 4.0 beta

    by mad-matt » Thu Mar 19, 2020 1:36 pm

    We solved a lot of issues with the combination of blend modes / surface opacity / media alpha in MadMapper 4.0. In 3.7.5, if you chose "Stencil Luma" the opacity was ignored. That is now solved. I suppose that's your problem.
    If it's not, just send a minimal project file (together with the images in a ZIP) we'll have a look. But I just checked again and it does what it should.
    Are you using an FX ?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest